Redactie

Europa bekijkt Belgisch verbod op koppelverkoop

Het Europees Hof van Justitie gaat het Belgisch verbod op koppelverkoop bekijken. Het Hof ontving twee zaken via de Antwerpse rechtbank van koophandel. Naar aanleiding daarvan stelt advocaat-generaal Verica Trstenjak vandaag in zijn advies dat de wet op de koppelverkoop in strijd is met de Europese regelgeving.

De rechtszaken in kwestie hebben niets te maken met een te dure iPhone, maar leiden er wel toe dat de Belgische wetgeving rond koppelverkoop wordt vergeleken met de Europese regels. Trstenjak schrijft in de conclusie dat de twee gevallen in strijd zijn met de richtlijn rond oneerlijke handelspraktijken en vrijheid van dienstverlening

Volgens Belga gaat het om een zaak waarbij autovereniging VTB-VAB tegen koppelverkoop bij benzinestations van Total was. In het andere geval gaat het om verzet van een Schotense lingeriezaak tegenover een kortingsbon van het weekblad Flair.

Niet-bindend
Het niet-bindend advies van de advocaat-generaal is een onderdeel van de procedure van het Europees Hof van Justitie. De uitspraak zelf volgt pas binnen enkele maanden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.