Redactie

Gamestudio steelt spelomgeving bij elkaar

De makers van het pc-spel Limbo of the Lost hebben achtergronden uit verschillende bekende gametitels gekopieerd. De overeenkomsten tussen de game en The Elder Scrolls IV: Oblivion zijn zo opvallend dat uitgever Bethesda overweegt om de rechter in te schakelen.

Een oplettende redacteur van Gameplasma.com kreeg bij het spelen van Limbo of the Lost sterk het gevoel dat hij de game al eens eerder had gespeeld. Na enig onderzoek kwam hij erachter dat een aantal locaties rechtstreeks afkomstig is van het bekende RPG-spel The Elder Scrolls IV: Oblivion. Hij plaatste meerdere screenshots online als bewijs. Later doken verstilde beelden op waaruit bleek dat ook uit andere titels, waaronder Unreal Tournament, Silent Hill, Thief: Deadly Shadows en Painkiller, spelkunst was geleend.

Tri Synergy, dat het spel in Amerika distribueert, heeft bekendgemaakt dat het Limbo of the Lost onmiddellijk uit de schappen heeft laten halen. De uitgever zegt "net zo geschokt als iedereen" te zijn over het vermeende plagiaat en gaat contact opnemen met maker Majestic Studios voor opheldering. Volgens Joystiq is het e-mailadres van de verdachte spelstudio niet in gebruik

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.