Redactie

Geen HD DVD meer voor Xbox 360

Microsoft stopt met de productie van de externe HD DVD-drive voor zijn Xbox 360-console. De beslissing is ingegeven door de recente keuze van Toshiba om geen HD DVD-lezers meer te maken.

Microsoft benadrukt dat het standaard garantie zal blijven leveren voor reeds verkochte externe HD DVD-lezers. Toshiba schat dat aantal op ongeveer driehonderdduizend.

"HD DVD is een van de verschillende manieren waarop we high definition aan onze klanten aanbieden. We zullen de consumenten de kans blijven geven om te kunnen genieten van films en televisieprogramma’s in hoge kwaliteit, alsook de mogelijkheid om dvd’s die ze reeds kochten te kunnen afspelen", zegt Blair Westlake, vicepresident van Microsofts media- en entertainmentgroep.

Samen met Intel was Microsoft een van de belangrijkste supporters van het HD DVD-formaat, maar na beslissingen van onder meer Wal-Mart en de Amerikaanse filmindustrie om voor Blu-ray te kiezen, moeten zij hun keuze herzien. Het is nog onduidelijk of er een Blu-ray add-on voor de Xbox komt; de PS3 is daar wél al mee uitgerust.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.