Redactie

Gerucht: Panasonic wil Sanyo kopen

De Japanse elektronicamaker Panasonic wil een meerderheidsaandeel kopen in zijn kleinere rivaal Sanyo Electric, meldt persbureau Reuters op basis van financiële bronnen.

Panasonic zou verkennende gesprekken voeren met Goldman Sachs en twee andere grote aandeelhouders van Sanyo Electric: Daiwa Securities en Sumitomo Mitsui Banking. Volgens de bronnen zijn de firma’s nog niet tot prijsonderhandelingen gekomen. De drie grootaandeelhouders bezitten samen voor bijna 5 miljard euro aan preferente aandelen Sanyo.

Grootse elektronicafirma
Mocht Panasonic dat hele vermogen overnemen, dan wordt het de grootste elektronicafirma van Japan, gemeten naar verkoop. De huidige koploper is Hitachi. Panasonic wordt dan tevens een leider op de wereldwijde markt voor heroplaadbare batterijen.

Het concern is momenteel al ’s werelds grootste maker van plasma-tv’s. Sanyo is de grootste leverancier van lithium-ionbatterijen en concurreert op dit vlak met Sony en Panasonic. Het bedrijf is ook de op zes na grootste producent van zonnecellen.

Niets beslist
Gevraagd naar een eventuele acquisitie van Sanyo wil een woordvoerder van Panasonic enkel zeggen dat er nog niets is beslist. De zegsman van Sanyo geeft hetzelfde antwoord. Volgens hem overweegt Sanyo verschillende mogelijke acties voor de preferente aandelen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.