Redactie

Google Earth toont aarde op iPhone

Google heeft een gratis Google Earth-applicatie voor de iPhone en iPod Touch uitgebracht. Deze is sinds vandaag te downloaden via Apples App Store en is beschikbaar in het Nederlands.

Met de nieuwe applicatie kunnen iPhone-gebruikers virtueel over een 3D-beeld van de aarde vliegen, opgebouwd uit lucht- en satellietbeelden. De beelden worden gedownload van Googles servers en gemarkeerd met icoontjes die leiden naar informatie op Wikipedia. Er is ook een zoekfunctie.

Kijkperspectief
CNET-blogger Stephen Shankland heeft de applicatie uitgeprobeerd en is onder de indruk van de presentatie, functies en bruikbaarheid van deze versie van Google Earth – tenminste met gebruik van een WiFi-connectie.

Zo is het mogelijk om van kijkperspectief veranderen tijdens het verkennen van de wereld; een taak die toch wel wat processorkracht blijkt te vergen. Het multitouchscherm van de iPhone maakt volgens Shankland de applicatie nog makkelijker te bedienen dan via de pc.
Google Earth toont aarde op iPhone
Android
Er zijn nog geen advertenties in de iPhone-versie van Google Earth, maar daar werkt de internetgigant wel aan. Hoog op de lijst staat daarnaast een versie voor Googles eigen mobiele besturingssysteem Android.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.