Redactie

HDTV Toshiba geeft dvd-speler HD-krachten

Toshiba toont op IFA voor het eerst lcd-televisies met een ingebouwde Cell-processor die gewone videobeelden kan opwaarderen naar HD-kwaliteit.

De Toshiba-tv’s worden aangekondigd als nieuwkomers in de Regza ZF-serie. Ze zijn dankzij de technologie genaamd Resolution + in staat om een standaarddefinitie videosignaal te upscalen naar “bijna HD”-kwaliteit, zo valt te lezen op gadgetsite Pocket-Lint. Het lcd-beeldscherm bereikt dit dankzij een zogenoemde Cell-processor, die nu al te vinden is in de PlayStation 3.

Deze chip kan de televisie daarnaast krachtige multimediataken laten uitvoeren, zoals het opsplitsen van een film in verschillende hoofdstukken, die vervolgens gelijktijdig op het scherm worden vertoond.

De nieuwe Regza ZF-toestellen krijgen twee uitvoeringen van 40 en 46 inch, die beide een dynamische contrastratio van 30.000 : 1 hebben, beschikken over 100 Hz-beeldverwerking en 6 ms responstijd, en in staat zijn om 1080p HD-beeld te vertonen.

Beide zogenoemde Cell TV’s kunnen op vrijwel alles worden aangesloten met liefst vier HDMI-interfaces en aansluitingen voor onder meer VGA, RGB, Scart en Pc input.

Toshiba is van plan om de toestellen in de herfst van volgend jaar eerst in Japan en kort daarna in Europa uit te brengen, meldt PC World.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.