Redactie

iPod-speakers van Jean-Michel Jarre

Ontwerpers als Philippe Starck wagen hun tekenpotlood graag aan iPod-speakers. Maar ook muzikanten vinden dit klaarblijkelijk een leuk productsegment om hun inspiratie op los te laten. De Franse synthesizertovenaar Jean-Michel Jarre presenteert zijn eerste iPod-speakerset en die mag er zijn.

De Fransman heeft volgens zijn blog "jarenlang heimelijk gewerkt" aan een eigen lijn van elektronica onder het label JM Jarre Technologies. De eerste resultaten daarvan zijn een digitale-fotolijst en de speakerset Aerosystem. Die laatste is absoluut een blikvanger, omhuld door een buis van ultraresistent glas en verkrijgbaar in zwart of zilverkleur.
 
 
De Aerosystem-set bestaat uit een subwoofer van 45 watt (RMS) en twee kolomvormige speakers van 20 watt. Deze hebben bovenaan een doorsnee van 12 centimeter en zijn 108 centimeter hoog. De speakers zijn ontworpen om lage en hoge frequenties te herstellen, voor een betere weergave van mp3-bestanden. De glazen omhulling moet zorgen voor een zuiver en nauwkeurig geluid.

Onder in de behuizing is de versterker ingebouwd. Het systeem heeft natuurlijk een connector voor de iPod en iPhone. Verder is er een USB-poort en een standaardhoofdtelefoonaansluiting.
iPod-speakerset van Jean-Michel Jarre

Foto rechts: De versterker van Aerosystem is onder in de behuizing ingebouwd.

In het roze
Jarre overweegt een roze en een groene variant (Aerosystem Lady en Alien) van zijn product. Hij vraagt consumenten om op deze concepten te stemmen op de site van JM Jarre Technologies. De Aerosystem luidsprekerset is voorlopig enkel in Frankrijk verkrijgbaar voor 449 euro. In de nabije toekomst zal het product ook in andere landen worden gelanceerd.

 

Aerosystem: binnenkort ook in roze en groen?

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.