Redactie

iPod wordt fitnesstrainer op maat

Apple ontwikkelt een fitnesssysteem dat trainingsschema’s op maat samenstelt en de sporter begeleidt via iPhone of iPod touch. AppleInsider heeft een reeks patentaanvragen opgemerkt waarin het systeem wordt beschreven.

De patenten beschermen vier componenten van het systeem: een iTunes-achtige softwareapplicatie, een hartslagmeter met fysiologische sensoren, een prestatieteller en een component die synchrone groepsactiviteiten mogelijk maakt.

Persoonlijke vragen
De softwareapplicatie voor Macs en Windows-pc’s stelt de gebruiker een hele reeks vragen, teneinde een persoonlijk trainingsschema samen te stellen. Het zogeheten Fitness Interview gaat onder meer over fitnessdoelen, gewenst activiteitsniveau, (gewichts)doelen en de gezondheid van de sporter. Vragen over "bijzaken" als spiritualiteit/religie, relaties, carrière en hobby’s behoren ook tot de mogelijkheden.

Op basis van de antwoorden stelt de software een profiel en een persoonlijk trainingsschema samen. Deze data worden overgezet op de iPhone of iPod touch, waarna de gebruiker hiermee zijn training kan afwerken en zijn vooruitgang kan bijhouden. Data over de prestaties worden naar het account van de sporter gestuurd, of naar de accounts van wedijverende gebruikers indien van een wedstrijd sprake is.

Zo zou Apples fitnesssysteem in werking eruit kunnen zien.
Bron: Apple Insider

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.