Redactie

John McCain gebruikt muziek uit Medal of Honor

John McCain, de Republikeinse presidentskandidaat, imponeert graag en laat zich daarbij helpen door muziek uit de game Medal of Honor. 

Het schietspel dat zich tijdens WO II afspeelt, is beroemd om het perfecte geluidsontwerp. Electronic Arts heeft er alles aan gedaan om het zo realistisch mogelijk te maken. De geweerschoten en granaatinslagen klinken levensecht en de soundtrack geeft een heroïsche glans aan het geheel.

Dat heroïsche spreekt McCain blijkbaar aan, want hij gebruikt de muziek uit Medal of Honor: European Assault in een recent campagnefilmpje. "Alleen een idioot of oplichter spreekt stoer of romantisch over oorlog", zegt de oorlogsveteraan in dat filmpje, terwijl een muziekstuk getiteld Casualties of War speelt.

De componist van dat stuk, Christopher Lennertz, is niet blij. Het gebruik van de muziek voor politieke doeleinden is volgens hem weliswaar niet illegaal, maar het zit hem dwars dat McCain er geen toestemming voor heeft gevraagd. "Ik ben ontsteld dat mijn muziek is gebruikt om zijn platform te promoten", zegt hij tegen GamePolitics.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.