Redactie

Kostbare lading PS3-games twee keer gestolen

Een partij Playstation 3-spellen met een geschatte waarde van 875.000 euro is binnen enkele dagen tot tweemaal toe ontvreemd in Groot-Brittannië. Bij de tweede roof braken de dieven in bij een beveiligde politiegarage om bij de buit te komen.

De rovers, zo bericht The Sun, sloegen voor de eerste maal toe in Northampton, waar de bestuurder van een truck met 16.000 exemplaren van Brothers in Arms: Hell’s Highway een rustpauze nam. De dieven brachten de zeven pallets games ongemerkt over naar een klaarstaande vrachtwagen en reden naar het nabijgelegen Leeds. De plaatselijke politie merkte de gestolen nummerplaten op, nam de truck in beslag en bracht deze naar een beveiligde parkeergarage.

De kostbare lading was niet lang in het bezit van het korps. De volgende ochtend ontdekten agenten dat de sloten van de beveiligde ramen waren doorgeknipt en dat de lading PS3-spellen was verdwenen.

De truck werd dagen later leeg teruggevonden op het parkeerterrein van een winkelcentrum. "We onderzoeken een aantal sporen, waaronder Ebay-transacties van een aantal (gestolen) spellen die te koop zijn aangeboden", zegt een woordvoerder van het korps in Leeds. Hij voegt daaraan toe dat er al enkele aanhoudingen zijn verricht, zonder verder in te gaan op de details.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.