Redactie

LG innoveert erop los met beeldschermen

LG innoveert erop los met beeldschermen. Het bedrijf presenteerde vorige week op de SID-conferentie in Los Angeles een buigzaam oledscherm, een rond lcd-display en een dubbelzijdig lcd-scherm.  Dat meldt nieuwsportal Tech-On.

Van het dubbelzijdige lcd-scherm presenteerde LG een prototype van 2,2 inch met een resolutie van 160 bij 120 pixels, en één van 15 inch met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels. Het 2,2 grote schermpje kan bijvoorbeeld in mobiele telefoons worden toegepast. Het is dan mogelijk om met één scherm twee displays aan te bieden (zie foto).

LG gebruikt electrically controlled birefringence-technologie (ECB). Daarbij wordt een reflecterende laag toegevoegd aan het kleurenfilter. Deze nieuwe laag reflecteert het inkomende licht. Achterverlichting is overbodig, wat het zicht overdag ten goede komt.

PDA als horloge
Ook heeft LG een buigbaar oledscherm ontwikkeld; een zogenaamd amoled-display. Het energiezuinige scherm zou kleuren helderder tonen en betere kleurverzadiging bieden. Ook in dit geval zijn de mogelijke toepassingen legio, zoals een opvouwbare PDA die als horloge te dragen is, of een digitale krant. De flexibele displays kunnen volgens experts binnen een paar jaar op de markt komen.

Ronde vormen
Diverse elektronicafabrikanten waaronder LG, Toshiba Matsushita en NEC, presenteerden op SID 2008 lcd-schermen met ronde vormen. Deze kunnen bijvoorbeeld worden toegepast in huishoudelijke apparaten, auto’s, digitale fotolijsten of mobiele telefoons. LG toonde een 6 inch groot lcd-display in een eivorm en een cirkelvormige variant van 1,4 inch. NEC kwam dan weer met een digitale fotolijst in de vorm van een hartje.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.