Redactie

Monty Python opent eigen Youtube-kanaal

De komieken van Monty Python zijn het zat dat hun sketches zonder toestemming op Youtube verschijnen. Ze nemen wraak bij de bron van hun ergernis en openen een eigen kanaal op de videodienst, met hun populairste clips in hoge beeldkwaliteit.

“We weten wie je bent, we weten waar je woont en we zouden op de afschuwelijkste manier achter je aan kunnen komen”, staat te lezen op het Monty Python-kanaal. “Maar omdat we zulk geweldige aardige kerels zijn, hebben we een betere manier gevonden om ons gram te halen: we hebben ons eigen Monty Python-kanaal geopend op Youtube.”

In de introductievideo stellen John Cleese en de andere leden slechts één voorwaarde aan het gratis bekijken van de clips: Youtube-leden moeten zo veel mogelijk oversteken naar de groepswebsite, waar ze de films en compilaties kunnen aanschaffen. Dwingen kunnen de Britse komieken niet, maar ze kunnen wel verleiden met clips van hoge kwaliteit en niet “de baggerkwaliteit” die de leden van de Google-dienst normaal online zetten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.