Redactie

Movie Max pakt uit met Blu-ray-verhuur

Blu-ray-schrijven zijn vanaf volgende maand prominent aanwezig in de vestigingen van videoverhuurbedrijf Movie Max. Het grootste deel van de beschikbare titels is bedoeld voor de verkoop maar ongeveer de helft zal ook worden verhuurd, zegt woordvoerder Wilfred Meijers.

Al enige tijd zijn films op Blu-ray te verkrijgen in de vestigingen van de videoketen, zij het zeer kleinschalig. Dat heeft te maken met de nieuwigheid van Blu-ray: weinig mensen hebben de vereiste apparatuur in huis en zijn er lange tijd weinig titels beschikbaar geweest. HDTV’s verkopen echter goed en het aantal titels op Blu-ray voor de Benelux is de driehonderd inmiddels gepaseerd. Tijd voor een grotere stap, dus.

Huren en kopen
Vanaf augustus zijn Blu-ray-kooptitels dominant aanwezig in de vestigingen van MovieMax, in een schap van drie meter breed. De prijs per titel ligt dan tussen 18,99 en 29,99 euro. Ongeveer de helft van de beschikbare titels zal ook als huurschijfje worden aangeboden, vanaf circa vijf euro, zegt Meijers. "Het hangt ook af van de ontwikkelingen", houdt hij een slag om de arm. 

Blu-ray geeft tot vijf keer scherper beeld en helderder geluid dan DVD. Een geschikte televisie en Blu-ray-speler zijn wel een vereiste. Titels die in het assortiment komen, zijn onder andere: ‘National Treasure: Book of Secrets’, ‘I Am Legend’, ‘Hitman’ en de game ‘Grand Theft Auto IV’ voor de Playstation 3.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.