Redactie

Ook Belgacom wil INDI overnemen

Belgacom heeft aan Interkabel, de vereniging van de vier onafhankelijke intercommunales, laten weten dat het ook kandidaat is voor een overname van hun televisieactiviteiten. Vorige maand maakte Telenet bekend dat het een principeakkoord met Interkabel heeft, maar Belgacom wil nu ook meedoen in de overnamestrijd.

Het gaat volgens Belgacoms woordvoerder Thierry Bouckaert nog niet om een bod, maar eerder om een signaal aan Interkabel. "We beschikken op dit moment over te weinig informatie om een concreet bod te doen. Maar de brief aan de vier intercommunales maakt duidelijk dat we ook een rol willen spelen in de overname."

De afgelopen maand werd er fel gereageerd op de overname van Interkabel, die ook de digitale televisiediensten van INDI omvat. Na de politieke bezwaren op het akkoord met Telenet volgde zelfs een klacht van Belgacom aan het adres van de intercommunales. Met deze brief wil het bedrijf het enigszins anders aanpakken. Bouckaert: "De rechtszaak was eerder een verplichting voor ons om onze rechten te behouden. Nu gaat het om een constructievere aanpak."

Niet exclusief
Belgacom heeft in principe geen nood aan het netwerk van Interkabel. Dit in tegenstelling tot Telenet, dat momenteel in een derde van Vlaanderen geen digitale televisiediensten kan aanbieden. Toch wil het bedrijf graag een voet tussen de deur. Opmerkelijk is dat Belgacom niet noodzakelijk een exclusieve verkoop wil. "We hebben verschillende plannen en alle opties zijn open", zegt Bouckaert. "Telenet heeft meer een exclusieve visie op Interkabel en INDI, wij zijn meer voor een open procedure en dat kan zelfs via een gedeeld gebruik van dat netwerk." Ironisch genoeg staat dat open voorstel haaks op het beleid van beide bedrijven om hun netwerk voor internettoegang open te stellen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.