Redactie

Petitie ’Red HD DVD’ krijgt twaalfduizend medestanders

Het einde voor HD DVD lijkt in zicht nu filmstudio Warner Bros zich aan de zijde van concurrent Blu-ray heeft geschaard. Toch heeft het verliezende formaat nog steeds fans, zo blijkt uit de online petitie ‘Red HD DVD’.

Al meer dan twaalfduizend mensen hebben hun digitale krabbel gezet onder een document dat Warner Bros oproept om zijn keuze voor Sony’s optische schijfformaat te heroverwegen. De auteurs willen de filmstudio laten zien dat "de consument niet overduidelijk voor Blu-ray heeft gekozen". Ze vragen het bedrijf te denken aan alle mensen die HD DVD-producten onder de kerstboom hebben gevonden. Liam Halpin, een van de ondertekenaars, roept op: "Stem met je portemonnee en koop zo veel mogelijk schijfjes!"

Red HD DVD’ is niet de enige online petitie die circuleert. De opstellers van ‘Laat HD DVD sterven’ hebben het liefst dat de formaatoorlog zo snel mogelijk tot een einde komt. Zij willen dat de overgebleven studio’s snel overstappen en dat Toshiba openlijk zijn verlies toegeeft. Dat moet de HD-videomarkt weer gezond maken. Met meer dan vierduizend ondertekenaars zijn deze activisten niet zo talrijk als de zelfbenoemde redders van Toshiba’s schijfformaat.

Toshiba zelf lijkt nog altijd niet van plan om de strijd op te geven. Het kondigde een reclamecampagne aan met flinke kortingen op drie HD DVD-spelers. Tevens zal het bedrijf samen met Paramount en Universal Pictures een charmeoffensief starten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.