Redactie

Pioneer ruilt patenten met Microsoft

Microsoft en Pioneer gaan elkaar toegang geven tot hun patenten. De Japanse fabrikant wil technologie van Microsoft inbouwen bij navigatietoestellen en televisies. Bij de overeenkomst is onder andere Microsofts Automotive Business Unit betrokken, een afdeling die software levert voor zogenaamde infotainmentsystemen voor in de auto.

De patentenruil met Pioneer is niets nieuws voor Microsoft. Deze week is het vijf jaar geleden dat het softwarebedrijf besloot meer in te zetten op intellectueel eigendom. Inmiddels heeft Microsoft met meer dan vijfhonderd bedrijven technologie geruild. "Ja, zelfs met Apple", is op de Microsoft-website te lezen.

Liever dan uitvinden
Bij een overeenkomst voor het ‘ruilen’ van patenten geeft Microsoft een ander bedrijf toegang tot zijn enorme patentencollectie. Als wederdienst mag de gigant ook technologie van de ander gebruiken. Zo’n akkoord maakt het ontwikkelen van nieuwe producten gemakkelijker, omdat er minder tijd moet worden gestoken in het (opnieuw) uitvinden van technologie.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.