Redactie

Raad van State stopt Telenet en INDI voorlopig niet

Het voorakkoord dat Telenet met Interkabel (INDI) heeft, wordt niet geschorst. Dat heeft de auditeur van de Raad van State beslist. Maar dat besluit wil niet zeggen dat de overname zomaar mag doorgaan; onder meer omdat een uitspraak ten gronde nog moet volgen.

Het onderzoek van de Raad Van State komt er op vraag van Belgacom, dat niet is opgezet met de plannen van Telenet om Interkabel over te nemen. Als reactie op de plannen legde Belgacom zowel bij de rechtbank als bij de Raad van State een klacht neer. Hoofdargument van het bedrijf is dat het zelf kandidaat is om het netwerk van Interkabel, inclusief de digitale-televisieklanten van INDI, over te nemen en zelfs te willen delen. Bovendien hekelt het de manier waarop een publiek bedrijf als Interkabel zonder open procedure wordt verkocht.

De beslissing is volgens Belgacom te relativeren. “De auditeur vindt een schorsing niet nodig omdat dit in de burgerlijke zaak al is gebeurd”, aldus woordvoerder Jan Margot. Volgens hem heeft de auditeur immers wel ernstige vragen bij het dossier. In het kort geding dat het in maart aanspande, kreeg Belgacom zijn gelijk. Hierdoor mogen Telenet en Interkabel voorlopig niet meer met elkaar praten. Al blijft het net zoals bij de Raad van State wachten op een uitspraak ten gronde.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.