Redactie

Radiohead-clip debuteert op Google

Google verandert voor even in MTV, nu Radiohead zijn nieuwste muziekclip "House of Cards" aanbiedt via verschillende kanalen van de zoekmachine.

Camera’s kwamen er niet aan te pas tijdens de productie van "House of Cards". Regisseur James Frost werkte samen met Aaron Koblin, die data op driedimensionale wijze visualiseert met geometrische informatiesystemen en gespecialiseerde laserscanners. De techneut staat bekend om zijn creatie van futuristische landschappen uit statitische data.

Zijn samenwerking met Radiohead is in een Flash-speler gehesen, zodat kijkers sommige afbeeldingen kunnen zoomen en roteren. Google biedt de clip aan op videoportaal YouTube (zie hieronder) en heeft ook een gadget gemaakt voor startpagina iGoogle.

Zelf remixen
Radiohead doet zijn reputatie als voorstander van openbrontechnologie eer aan. Het maakt de data van "House of Cards" vrij via de ontwikkelpagina’s van Google Code, waardoor liefhebbers de clip kunnen remixen. Eerder boden de bandleden hun laatste album "In Rainbows" online aan voor een prijs naar keuze en openden ze een eigen netwerksite voor hun fans.  

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.