Redactie

Slankere Nintendo DS heeft 3 megapixelcamera

Er circuleren persistente geruchten dat Nintendo in 2011 een HD-versie van de Wii zal uitbrengen. Terwijl we daar op wachten, serveert de Japanse fabrikant alvast een aangepaste DS met een sleuf voor SD-geheugenkaartjes.

Deze DSi verschijnt op 1 november in Japan en wellicht in de lente van 2009 in Europa. Het is een slankere kopie van de bestaande DS, met grotere schermen (3,25 inch) en twee camera’s (3 megapixel) aan de buitenkant, een VGA-camera aan de binnenkant. En een SD-kaartlezer uiteraard, waarbij gamers muziek, beelden en downloadbare content (zoals games) kunnen plaatsen.

De camera’s krijgen gezelschap van nieuwe multimediasoftware op de draagbare console. Het gaat onder andere om een speler die muziek op SD-kaarten kan afspelen. Er is ook sprake dat de DSi een nieuwe browser krijgt.

Opvolger van de Wii
Ondertussen werkt Nintendo naarstig aan een opvolger voor zijn razend populaire Wii-console. Volgens de site What They Play is de fabrikant bij spelontwikkelaars al aan het leuren met een prototype van een geüpdatete Wii, die de officieuze naam Wii HD draagt.

Zoals dat etiket laat vermoeden, zou het bij de volgende Wii vooral draaien rond highdefinitionvideo. Iets wat Nintendo met de huidige console niet nastreefde, om zo te kunnen focussen op gameplay en een lichte prijs. Het was ook een manier om zich te onderscheiden, want de twee grote rivalen – de Xbox 360 en Playstation 3 – pakken wel stevig uit met HD.

What They Play baseert zich op informatie van insiders, maar ziet bijkomende ondersteuning voor de Wii HD-theorie in de cijfers van Nintendo. Sinds 2003 is het budget voor onderzoek en ontwikkeling bij het Japanse bedrijf vertienvoudigd naar 370 miljoen dollar. Het bewijs, aldus de gamesite, dat Nintendo hard werkt aan iets.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.