Redactie

Sony speelt met idee van touchscreen voor PlayStation

Twee recent ingediende patenten wijzen op Sony’s interesse om touchscreens en bewegingsensoren in te bouwen bij zijn nieuwe generatie spelcomputers.

De aanvragen werden kortgeleden ingediend door een voormalige directeur van Sony Worldwide Studios. Het eerste patent bevat verschillende schimmige verwijzingen naar ‘actuatoren’. Gelukkig spreken de afbeeldingen boekdelen. En uit verdere uitleg blijkt dat de fabrikant lijkt af te stevenen op een console die visueel en voelbaar reageert op aanraking.

Het tweede patent mikt op een draagbare eenheid die beelden naar een ander apparaat stuurt met hulp van bewegingen. Eenmaal overgedragen verschijnt de afbeelding op het scherm van de zender en de ontvanger. Zij is dan geschikt voor “gametoestel, telefoon, draagbare mediaspeler, e-mailapparaat, webbrowserapparaat of navigatietoestel”.

Als de patenten hun weg vinden naar Sony’s consoles gaat de fabrikant de kant op van concurrent Nintendo, dat veel succes heeft met zijn formule van bewegingsgebaseerde hardware en goedkoop gefabriceerde onderdelen.

Met een bijdrage van Gamespot.com

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.