Redactie

Spore meest gekopieerde game van 2008

Illegale kopieën van de game Spore zijn 1,7 miljoen keer gedownload. Daarmee is het aanvoerder in de lijst van ‘most pirated games of 2008’ van de blog Torrent Freak.

Spore simuleert de evolutie van diverse wezens op aarde. Gamers keken reikhalzend uit naar de titel, die op 7 september op de markt kwam. In de eerste week na de lancering werd de game via torrentsites al een half miljoen keer gedownload. Volgens Torrent Freak is dat een record.

Kopieerslot
Als reden voor dit dubieuze succes wordt het kopieerslot in Spore genoemd. Volgens tegenstanders is deze DRM een soort spyware, omdat de software het computergebruik monitort om duplicatie te voorkomen.

Desondanks verloopt de legale verkoop van Spore ook goed. Volgens uitgever Electronic Arts (EA) zijn in september alleen al bijna twee miljoen exemplaren over de toonbank gegaan.

De top drie van Torrent Freak wordt vervolledigd door The Sims 2 met 1,15 miljoen downloads en Assassin’s Creed, dat naar schatting 1,07 miljoen keer via torrentsites van het internet werd geplukt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.