Redactie

Videodienst Carrefour van start

De online videodienst van Carrefour is vandaag geopend. De supermarktketen biedt via zijn website huurfilms aan die u binnen 24 uur kunt bekijken, eventueel meermaals. Om van de dienst gebruik te kunnen maken, moet u eerst de benodigde software van de Carrefour-videosite downloaden en installeren. Deze bewaart de films die u gehuurd hebt in een iTunes-achtige interface.

De huurprijzen variëren van drie tot vijf euro. Tien procent van het online aanbod is ook te koop. Vanzelfsprekend ligt de prijs hiervoor een stuk hoger. Kopen en betalen gebeurt volledig online en staat los van de winkelfilialen.

Primeur
De dienst werd half april al aangekondigd in Frankrijk, maar het is België dat samen met Spanje de primeur krijgt. De Fransen volgen pas eind dit jaar.
De nieuwe videotheek belooft zowel Amerikaanse kaskrakers als Belgische en andere Europese producties. Een eerste blik op de site leert ons echter dat vooral de eerste categorie momenteel beschikbaar is. De beelden komen in WMV-formaat naar uw computer op een resolutie van 720 x 576.

Tot 1,7 GB per film
De vraag blijft natuurlijk of online videotheken in ons land het grote publiek kunnen bekoren. Door bovenstaande formaten komt een gemiddelde film uit op 0,9 tot 1,9 gigabyte, wat al meteen een flinke hap uit uw maandelijkse datalimiet neemt.

De films worden wel volledig naar uw computer gedownload. Wie een film dus meermaals wil bekijken, moet deze dus maar één keer binnenhalen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.