Redactie

Zes nieuwe Blu-ray-spelers ondersteunen DivX

Het succesnummer op vlak van Blu-ray is de PlayStation 3, maar het sukkelt met beperkte DivX-ondersteuning. Zes nieuwe spelers krijgen nu een DivX-licentie toegekend, met volledige functionaliteit.

De merken die een DivX-certificaat in de wacht slepen zijn Panasonic, Philips en Denon. DivX is een videoformaat met een grote compressieratio en een degelijke kwaliteit. Dankzij dit formaat kan een Blu-ray dvd-schijfje ongeveer 25 uur aan film bevatten in dvd-kwaliteit.

De Sony Playstation 3 ondersteunde het formaat al, maar recent onderzoek wees uit dat de console geen DivX-bestanden groter dan twee gigabyte kan afspelen. Bovendien spelen films die gecodeerd zijn met DivX 3.11+ ook niet af, net als bestanden waarvan de rechten beschermd  zijn.

Het ziet er goed uit voor het DivX-formaat, dat nu dus een eerste stap onderneemt om een standaard te worden op Blu-ray-spelers. De spelers die het formaat zullen kunnen lezen zijn de MDP-BD30EE van Panasonic, de BDP7200 van Philips en de vier Denon-modellen DVD-2500BTC1B, DVD-3800BDC1B, DVD-3800BDSP en DVD-2500BTSP.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.