Redactie

Auteursrechtenbeschermer haalt 33 piratensites offline

Stichting Brein heeft in 2009 alweer 33 illegale sites uit de lucht laten halen. Het totaal aantal sites, dat door de Nederlandse antipiraterijorganisatie is aangepakt, staat nu op 635.

De meerderheid van de neergehaalde sites waren Bittorrentaanbieders, plus een enkel forum met illegale bestanden en een paar streamingsites erbij. De websites bevonden zich niet allemaal bij Nederlandse hosts, maar richtten zich qua taal en inhoud op Nederlandstalige gebruikers.

Verantwoordelijk
Brein-directeur Tim Kuik: "Het gaat om websites die misbruik maken van inbreuk die door hun klanten gepleegd wordt. Die sites proberen te doen of zij daar niets mee te maken hebben. Brein houdt hen verantwoordelijk. Zij moeten de inbreuk waartoe zij aanzetten, voorkomen of hun activiteiten staken."

Standaard werkwijze van Brein is eerst contact opnemen met de – over het algemeen anonieme – beheerder van de site. Als deze niet of laconiek reageert, dan doet Brein een verzoek aan de host van de site. Kuik geeft aan dat ongeveer 95 procent van alle websites die tot nu toe door Brein verwijderd zijn, op die manier uit de lucht werden gehaald.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.