Redactie

Bowers & Wilkins brengt P5 hoofdtelefoon op de markt

Bowers & Wilkins is al 45 jaar actief als fabrikant van hoogwaardige luidsprekers. De Britse grootmacht brengt met de P5 nu ook een ambitieuze hoofdtelefoon op de markt, die zonder pardon het groeiende segment van draagbare muziekspelers in het vizier neemt. Een primeur voor het merk.

Met de P5 – de eerste hoofdtelefoon die B&W op de markt brengt in z’n bestaan – belooft de fabrikant een uniek product op de markt te zetten. Van valse bescheidenheid kan je Bowers & Wilkins alvast niet betichten, want de P5 belooft niets minder dan "de perfectie inzake geluidskwaliteit voor privé-gebruik".

De nadruk komt daarbij te liggen op een volkomen natuurlijke geluidsweergave bij mobiel gebruik, waarvoor B&W een beroep doet op een gesloten constructie van de oorschelpen. Die moeten zorgen voor een efficiënte onderdrukking van storende omgevingsgeluiden, zonder de luisteraar compleet af te zonderen van de buitenwereld.

Ook voor het design en de materiaalkeuze ging B&W niet over één nacht ijs. Zo moeten materialen zoals vakkundig geselecteerd Nieuw-Zeelands schapenleer en een ergonomisch doordacht ontwerp voor het hoogst mogelijke draagcomfort zorgen.

Nieuwe maatstaf
Als benchmark voor mobiele hoofdtelefoons keek men bij B&W naar de On-ear Headphones van Bose, een populaire keuze voor mobiel gebruik. De P5 zou volgens Bowers & Wilkins prestaties leveren die de weergave van de Bose-set ver overtreffen, zelfs in die mate dat ze vergelijkbaar is met gerenommeerde hifi-hoofdtelefoons zoals de Sennheiser HD650 en Denon AH-D7000. 

Toch onderlijnt B&W dat de P5 in de eerste plaats ontworpen is voor mobiel gebruik in combinatie met een mp3-speler, en dus ook in die context gezien moet worden. 

De P5 wordt beschikbaar vanaf januari 2010. De klant krijgt de keuze tussen een model met een specifieke iPod-kabel, die meteen ook de bediening van een iPod of iPhone mogelijk maakt, of een gestandaardiseerde audiokabel. De adviesprijs bedraagt in beide gevallen 299 euro.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.