Redactie

Cebit: Kennismaking met de e-lezer van Foxit

PDF-softwaremaker Foxit kondigde eind vorig jaar aan dat het met de Eslick Reader zijn eigen elektronische boekenlezer krijgt. Het toestel is vanaf deze maand te koop in de VS. Op Cebit in Hannover kon ZDNet al even kennismaken met de concurrent van de Amazon Kindle, de Sony Reader en de iRex Iliad.

Onmiddellijk valt op hoe sterk het apparaat op zijn concurrenten lijkt. Dat komt doordat alle toestellen afkomstig zijn van dezelfde hardwarefabrikant; maar ze hebben telkens andere software. Het formaat van de Foxit-lezer komt overeen met een doorsnee boek of notitieblok, waardoor hij past in een handtas of misschien zelfs in een groot uitgevallen jaszak.

De Foxit eSlick Reader lijkt bijzonder hard op zijn concurrenten, maar biedt wel een scherpe prijs.

Het leescomfort en de snelheid zitten goed, en de combinatie met een ingebouwde mp3-speler en een SD-kaartsleuf maakt dit een heel praktisch toestel. De tekst is duidelijk en zonder achtergrondlicht. Omdat het om elektronische inkt gaat, wordt er alleen stroom verbruikt bij het bladeren. U kunt met één oplaadbeurt achtduizend pagina’s omslaan.

Reflow
Het toestel kan zowel PDF- als TXT-bestanden lezen. Ook afbeeldingen in een PDF worden probleemloos in zwart-wit getoond.

Een bijkomende handigheid is de Reflow-functie. Hiermee worden grote PDF-pagina’s optioneel automatisch op het juiste formaat weergegeven, waardoor u niet van links naar rechts moet scrollen.

De uiteindelijke prijs van de Eslick Reader komt (in de VS) op 259 dollar. Dat is dertig dollar meer dan aanvankelijk aangekondigd, maar nog steeds goedkoper dan de Kindle van Amazon.

Foxit is momenteel op zoek naar distributeurs in Europa. Zo hoopt het bedrijf dat het de Eslick Reader dit jaar nog in onze regio kan aanbieden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.