Redactie

Eén miljoen Xbox-spelers gebannen

Soms is het erg aanlokkelijk: je vindt een kopie van een nieuw spel op een piratensite, en je voelt de verleiding toenemen om het te downloaden. Die verleiding heeft een miljoen spelers van Microsoft Xbox Live een verbanning opgeleverd.

Volgens Informationweek heeft Microsoft de spelers gebannen omdat ze hun consoles hebben aangepast om illegale versies van games te kunnen spelen.

Eerder deze week bracht gameproducent Activision zijn nieuwe Call of Duty (Modern Warfare 2) uit. Maar het spel was eerder al te vinden op een aantal illegale downloadsites. Informationweek speculeert dan ook dat Microsoft de bans is beginnen opleggen na druk van Activision.

Xbox360-consoles zijn uitgerust met DRM-technologie die illegaal gekopieerde software kan opsporen. Maar heel wat spelers hebben hun console aangepast om die beveiliging te omzeilen.

Offline gamen blijft mogelijk
Spelers die gebannen zijn van Xbox Live kunnen nog altijd offline gamen. Het is evenwel niet duidelijk of de bans permanent zijn, of dat Microsoft de getroffen spelers uiteindelijk terug zal toelaten op zijn online platform.

In een mededeling zegt Microsoft dat “het engagement om piraterij tegen te gaan en een veiligere omgeving te creëren voor de meer dan twintig miljoen leden van Xbox Live een topprioriteit blijft. Alle klanten moeten weten dat piraterij illegaal is en dat aanpassingen maken aan de console de gebruikersvoorwaarden schendt. Bovendien verdwijnt daarmee de garantie op de console, en word je verbannen.”

Microsoft voegt er nog aan toe dat leden van Xbox Live die de voorwaarden respecteren, een legale kopie van Modern Warfare 2 gekocht hebben en het spelen op een onaangepaste Xbox 360, zich geen zorgen hoeven te maken.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.