Redactie

Eén start met HD-aanbod

Het HD-aanbod van de VRT gaat komende zaterdag van start. Na de testperiode met De Ronde van Frankrijk en de Olympische Spelen afgelopen zomer gaat de openbare omroep nu vier fictiereeksen in hoge definitie uitzenden.

FC De Kampioenen mag zaterdag de aftrap geven. Ook De Smaak van de Keyser, Thuis en Van vlees en bloed worden voortaan op 720p50-formaat uitgezonden. Canvas en Ketnet volgen later dit jaar. De VRT zendt op zijn digitaal kanaal al een tijdje opgewaardeerde beelden uit die het zelf omschrijft als ‘net-niet-HD-kwaliteit’, maar nu is het tijd voor het echte werk.

Geen DVB-T
Om van het aanbod in hoge definitie te kunnen genieten heeft u een HD-televisie nodig en een abonnement voor digitale televisie in HD. De reden dat de uitzendingen niet via DVB-T (het digitaal ethersignaal) worden uitgezonden ligt bij een capaciteitstekort. Bovendien gaat het om een klein publiek.

De VRT zegt niet dat het de HD-uitzendingen nooit gaat uitzenden over de digitale ether, maar de komende jaren zijn er geen investeringen voor gepland.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.