Redactie

Last.fm vraagt geld voor webradio

Sociale netwerksite Last.fm heeft aangekondigd abonnementsgeld te vragen voor wie de radiofunctie wil blijven gebruiken. Britse, Amerikaanse en Duitse gebruikers van de muzieksite worden vrijgesteld en blijven gratis luisteren.

Op de Last.fm-blog staat te lezen dat gebruikers vanaf 30 maart een maandelijks abonnementsgeld van 3 euro zullen moeten betalen om gebruik te maken van de radiodienst.

Volgens Last.fm zijn er voorlopig alleen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland genoeg middelen beschikbaar om inkomsten uit advertenties te halen en de radiodienst daar gratis te houden.

Wie de webradio van Last.fm niet gebruikt, hoeft zich geen zorgen te maken: alle andere functies blijven gratis. Je kan dus nog steeds afgespeelde muziek laten bijhouden op je profiel (het zogeheten scrobblen), muzieksamples beluisteren, meer informatie en video’s opzoeken over artiesten, muziek taggen, enzovoort.

In 2007 deed muziekdienst Pandora iets gelijkaardigs en konden alleen Amerikaanse gebruikers nog radiostations samenstellen en beluisteren.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.