Redactie

LG presenteert randloze televisies

LG kondigde op IFA een nieuw gamma randloze Full HD-televisies aan. Helemaal randloos zijn deze televisies echter niet. De dunne rand van de SL8000 en SL9000 gaat schuil achter een glasplaat die de hele voorzijde van het toestel bedekt, en wordt enkel zichtbaar wanneer het scherm is ingeschakeld.

De SL8000 is beschikbaar in schermdiagonalen van 32 tot 47 inch, en haalt dankzij het klassieke LCD-backlight een dynamisch contrast van 150.000:1. Toch meet het toestel op z’n dikste punt amper 4,5 centimeter. De SL8000 biedt een verversingsfrequentie van 200MHz, waardoor snel bewegende beelden scherper zouden moeten worden weergegeven.

De SL9000 gebruikt edge LED’s als achtergrondverlichting, en bereikt hierdoor een opgegeven dynamisch contrast van 3.000.000:1. Deze backlight-technologie maakt enkel gebruik van LED’s aan de randen van het scherm, wat resulteert in een dikte van 2,9 cm. Dit scherm wordt beschikbaar in zowel 42 als 47 inch.

De strakke lijn van beide televisies wordt niet doorbroken door opzichtige speakers aan de zijkant. Het geluid wordt door een onzichtbare luidspreker onderaan het toestel voortgebracht, en versterkt door de glasplaat die het scherm bedekt aan het trillen te brengen.

Verdere technologische snufjes bestaan uit een intelligente sensor die energie bespaart door de intensiteit van het backlight aan te passen aan de sterkte van het omgevingslicht, en ondersteuning voor Bluetooth en USB 2.0 voor het afspelen van beeldmateriaal, waarbij ook HD DivX-bestanden geen probleem vormen.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.