Redactie

LG soundbar op maat van de Benelux

Soundbars zijn in trek bij eigenaars van een flatscreen-tv. Vanaf eind november wordt de keuze nog groter, met de introductie van de LG’s multifunctionele soundbar HLB54S. Die combineert een Blu-ray-speler met speakers, YouTube- en DLNA-toegang.

Ondanks het compacte design, belooft LG Electronics met de HLB54S voor een overweldigende audio-ervaring te zorgen in kleinere ruimtes. Een hoog uitgangsvermogen, een draadloze subwoofer van 150 watt en 4.1-virtual surround moeten die claim kracht bijzetten. LG’s ‘Sound Gallery’ laat de gebruiker bovendien toe om het geluid af te stellen op maat van verschillende toepassingen. Dat gebeurt aan de hand van zeven gebruiksvriendelijke presets.

Even hoogstaand beeld
De geïntegreerde Blu-ray-speler speelt cd’s, dvd’s en BD-schijfjes af in 1.080p-resolutie. Draadloze WiFi-technologie zorgt ervoor dat een ethernetkabel overbodig wordt om van BD Live 2.0-features gebruik te maken. Nagenoeg alle geluidsstandaarden zoals Dolby True HD, DTS-HD en DTS HD Master Audio kunnen intern gedecodeerd worden door de HLB54S.

Twee HDMI 1.3-ingangen en een HDMI-uitgang zorgen voor de nodige aansluitmogelijkheden, aangevuld met een 3,5mm-ingang en een optische en coaxiale digitale ingang.

Meer dan compleet
De WiFi-technologie maakt het ook mogelijk om de soundbar te verbinden met andere apparatuur in een draadloos DLNA-thuisnetwerk. Op die manier wordt het kinderspel om foto’s, video’s en muziek snel uit te wisselen. Opvallend daarbij is de ondersteuning voor DivX HD- en mkv-bestanden. Hetzelfde geldt voor de mogelijkheid om YouTube-filmpjes rechtstreeks naar het tv-scherm te halen via deze soundbar.

Ook iPod-eigenaars blijven niet in de kou staan. LG Electronics nieuwste beschikt immers over een iPod-dock, terwijl een usb-aansluiting het mogelijk maakt om een mp3-speler, mobiele telefoon, computer, digitale videocamera’s of usb-stick met de soundbar te verbinden. Het is zelfs mogelijk om cd-muziek om te zetten naar mp3-formaat op de HLB54S en de bestanden weg te schrijven naar extern usb-geheugen.

Op maat van de Benelux
Leuk om weten is dat LG Electronics deze soundbar speciaal op basis van de wensen van de Benelux-markt ontworpen heeft. Uit LG’s onderzoek blijkt dat eenvoud in design en gebruiksgemak bovenaan het wensenlijstje staan bij een geluidsoplossing voor een tv. 70 procent van de respondenten ziet zijn audiosysteem liever op de grond staan dan aan een muur hangen. In 61 procent van de gevallen wordt de voorkeur gegeven aan compactere systemen en aan een universeel design, zodat de vormgeving van het apparaat perfect aansluit bij om het even welk tv-toestel. Niet toevallig sluit de nieuwe HLB54S natuurlijk ook opvallend mooi aan bij de nieuwe borderless tv-lijn van LG, de SL8000 en SL9000.

De HLB54S Soundbar van LG Electronics is vanaf eind november in België verkrijgbaar; de adviesprijs bedraagt 800 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.