Redactie

Plugwise Home Basic

Een modern huis staat vol elektrische apparaten die stroom vreten, ook in slaapstand of sluimerstand. Met een Plugwise-pakket kan je je stroomverbruik in kaart brengen en verminderen.

In de doos vind je drie dingen: een aantal Circles, de Stick en de Source. De Circle is een slimme plug die je in het stopcontact steekt en waarop je het te meten apparaat aansluit. De Stick gaat in een USB-poort op de computer waarop je ook de software (‘Source’) installeert.

De installatie loopt spaak op onze 64 bit-Vista, die momenteel nog niet ondersteund is. Dat zou in de komende maanden opgelost worden. We wijken uit naar een laptop met XP en daarop werkt de software zonder problemen.

Het instellen is erg eenvoudig. Eerst specificeer je op welk apparaat en in welke kamer elke Circle aangesloten is. In de volgende stap specificeer je de elektriciteitsprijs en de uren waarin je van daltarief geniet.

De Circles meten continu het stroomverbruik van het aangesloten apparaat en sturen dit door naar de Stick. Na een dag heb je voldoende gegevens, en kan je de resultaten bekijken met de software. Op basis daarvan kan je nu schakelschema’s bepalen om apparaten op bepaalde momenten volledig uit te schakelen.

Plugwise Home Basic
Prijs: 369,95 euro (maart 2009)

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.