Redactie

Sony presenteert twee nieuwe Bluetooth-headsets

Sony presenteert twee nieuwe Bluetooth-headsets, de DR-BT100CX en DR-BT101. Beide sets maken niet alleen gebruik van een draadloze Bluetooth 2.1-verbinding, maar beschikken ook over noise cancellation-technologie die storende achtergrondgeluiden neutraliseert. Dat moet ze de ideale keuze maken voor het beluisteren van muziek en bellen in een luidruchtige omgeving.

De DR-BT100CX is een in-ear hoofdtelefoon die amper 26 gram op de weegschaal zet. In de verpakking vind je drie siliconenadapters in verschillende afmetingen, die voor een optimaal draagcomfort en hoogstaand geluid moeten zorgen. Volgens de fabrikant bedraagt het frequentiebereik een indrukwekkende 6 tot 23.000 Hz, en is een volle batterij goed voor acht uur luisterplezier. De batterij volledig opladen duurt 2,5 uur.

Wie de oren liever bedekt houdt met een traditioneel vormgegeven hoofdtelefoon, heeft aan de DR-BT101 een goede compagnon. De 30 millimeter grote drivers moeten voor een rijk, zuiver geluid binnen een frequentiebereik van 14 tot 24.000 Hz zorgen, terwijl het gewicht met 125 gram niet overdreven hoog uitvalt. De batterij van de DR-BT101 zingt het twaalf uur uit volgens Sony, wat voldoende moet zijn om je de dag door te loodsen met muziek. Een volledige laadcyclus neemt bij de DR-BT101 zo’n 4 uur in beslag.

Beide modellen beschikken over toetsen waarmee je het volume regelt, door muziektracks navigeert, en inkomende gesprekken accepteert of weigert. Met A2DP, AVRCP, HFP and HSP is er aan ondersteuning voor Bluetooth-profielen geen gebrek. Ze zijn allebei beschikbaar bij de Sony-dealers of langs de Sony-webshop. Voor de DR-BT100CX betaal je 74 euro; de DR-BT101 haal je voor 69 euro in huis.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.