Redactie

Youtube wil online films verhuren

Youtube wil online films gaan verhuren, volgens de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. De Google-dochter zou met verschillende grote filmstudio’s in onderhandeling zijn over rechten om nieuwe speelfilms te streamen.

In sommige gevallen zouden de films al op Youtube beschikbaar kunnen komen op dezelfde dag dat ze op dvd wordt uitgebracht.

Itunes, Amazon en Cinemanow.com verhuren al films op deze manier, tegen prijzen van 1,99 tot 3,99 dollar voor 24 uur beschikbaarheid. Volgens nieuwsdienst Associated Press start Google binnenkort met tests onder zijn eigen personeel. Deelnemende muziekstudio’s zouden in de meeste gevallen zo’n zestig procent van de omzet van iedere verhuurde film ontvangen.

Vroeg stadium
Een filmstudiomedewerker nuanceert het nieuws en zegt dat er nog geen akkoorden zijn gesloten. De gesprekken zouden zich in een zeer vroeg stadium bevinden.

Bronnen in de filmindustrie denken dat het plan van Youtube kans van slagen heeft, mits Google de studio’s een aantrekkelijk aanbod doet en kan bewijzen dat het de gestreamde content kan beschermen tegen piraterij.

Youtube is zich het afgelopen jaar steeds meer gaan richten op professioneel vervaardigde content. Het biedt bijvoorbeeld films van Sony Pictures en MGM, die ondersteund worden door advertenties. Gebruikers hoeven niet te betalen om ze te bekijken.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.