Redactie

Apple lanceert nieuwe iPods

San Francisco was woensdag weer het toneel voor een hoogmis van Apple. Steve Jobs liet een nieuwe generatie iPod-muziekspelers op de wereld los.

Alle iPod-modellen worden vervangen door een nieuwere generatie. De kleinste iPod Shuffle krijgt opnieuw fysieke knoppen. De vorige had enkel touchbediening, en dat kon het publiek niet echt bekoren. Het ontwerp keert terug naar de 2de generatie Shuffle, met de bekende clip op de achterkant. De batterij moet het 15 uur uitzingen. De nieuwe iPod Shuffle komt uit in 5 modieuze kleuren en is enkel beschikbaar in een 2 GB-versie voor een mooie 49 euro.

Nano met multitouch
Een trapje hoger verliest de iPod Nano dan weer zijn fysieke knoppen (buiten de volumeknopjes), en is de geruchtenmolen correct geweest. De Nano wordt vierkant, met een multitouch kleurenschermpje dat de volledige voorkant van het toestel inneemt. Batterijduur: 24 uur. Beschikbaar in 7 kleuren; de 8 GB-versie kost je 159 euro; voor 16 GB tel je 189 euro neer.

Het vlaggenschip, de iPod Touch, kreeg een afslankingskuur en oogt nu een pak dunner. Het erft ook het geprezen Retina-display van de iPhone 4. Belangrijkste nieuwigheid: je kan nu ook met de iPod Touch ‘Facetimen’ oftewel videobellen; dit moet zelfs mogelijk zijn tussen een Touch en een iPhone 4. Prijzen variëren tussen 239 euro (8 GB), 309 euro (32 GB) en 409 euro (64 GB).
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.