Redactie

Bowers & Wilkins 800 Series Diamond onthuld

De 800-reeks van Bowers & Wilkins heeft door de jaren heen een benijdenswaardige reputatie opgebouwd bij veeleisende muziekliefhebbers. Net als bij de vorige vijf generaties, belooft de vernieuwde lijn wederom een optimale combinatie te bieden van mooi design, de laatste nieuwe toptechnologie en – hoe kan het ook anders – state-of-the-art geluidsweergave. 

Met de vernieuwde 800-serie zet B&W z’n zoektocht verder naar de heilige graal in luidsprekerland: een luidspreker ontwerpen die niets weglaat of toevoegt aan het originele geluidsignaal. Dat streefdoel moet de nieuwe reeks weer een stukje dichter benaderen, dankzij een aantal uitgekiende aanpassingen. Meest opvallend is dat alle zeven modellen in de serie vanaf nu over de befaamde diamond tweeter beschikken.

Heel wat vernieuwingen
Die kostbare tweeter onderging ook een aantal aanpassingen. Hij is nu voorzien van een ‘quad-magnet’-ontwerp, een ingreep die voor een hoger rendement moet zorgen en een aanzienlijk beter dynamische bereik. Ook het afstraalgedrag en stereobeeld zetten een stap vooruit dankzij de verbeterde ophanging.

De laagweergave plukt eveneens de vruchten van deze make-over, met de toepassing van een ‘dual-magnet’-motorsysteem. Dat maakt gebruik van erg krachtige neodymium magneten, een techniek die de lineariteit moet verbeteren en de harmonische vervorming moet verminderen.

Zoals je bij luidsprekers van dit niveau mag verwachten, werden ook de kleinere details niet over het hoofd gezien. Zo heeft B&W zuurstofvrije, koperen luidsprekeringangen en doorverbindingen voorzien, met het oog op een zo gering mogelijke aantasting van het originele bronsignaal. In alle scheidingsfilters wordt een nieuwe ontwerpcondensator toegepast die gebruikmaakt van een unieke constructie met zilver, goud en olie.

Door Bowers & Wilkins gepatenteerde technieken, zoals Kevlar FST middentoners, Nautilus buisbelaste tweeters, Matrix behuizingen en de unieke marlankoppen op de twee grootste luidsprekers in de lijn (800 en 802), blijven wel behouden.

Niet voor iedereen weggelegd
De exclusieve technologie die in de 800 Series Diamond z’n opwachting maakt, heeft natuurlijk ook z’n weerslag op het prijskaartje. Dat leidt tot de volgende adviesprijzen:

805 Diamond: € 2.250 per stuk
804 Diamond: € 3.500 per stuk
803 Diamond: € 4.500 per stuk
802 Diamond: € 7.000 per stuk
800 Diamond: € 11.000 per stuk
HTM2 Diamond: € 4.700 per stuk
HTM4 Diamond: € 2.350 per stuk

De zeven modellen zijn verkrijgbaar in drie uitvoeringen: Rosenut, Cherrywood en Piano Black Gloss.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.