Geluid

Draadloze surroundspeaker bij Polk Audio

Je wilt een volwaardig surroundsysteem, maar zonder de bijhorende kabels door je woonkamer? Dan is de F/X Wireless Surround speaker van Polk Audio misschien wel iets voor jou…

Wie ooit al een surroundsysteem met vijf luidsprekers installeerde kan er over meespreken: alles een beetje netjes onderbrengen in een doorsnee woonkamer is minder eenvoudig dan het vaak lijkt. De drie luidsprekers vooraan zorgen niet meteen voor problemen, en ook de subwoofer kan je meestal wel op een onopvallend plaatsje kwijt. Maar de luidsprekers achteraan zijn andere koek…

Compleet draadloos
Verschillende fabrikanten kwamen met creatieve oplossingen op de proppen voor dat probleem, meestal in de vorm van een zender-ontvanger combo voor luidsprekers die je al in huis hebt.

Ook bij de F/X Wireless Surround van Polk Audio gaat het om een soortgelijk concept, maar de fabrikant integreert de ontvanger meteen in één mooi vormgegeven luidspreker. Dat zorgt voor een slimme en mooie oplossing waarbij alles erop gericht is om surround sound te leveren vanuit één enkel kastje, waarin twee luidsprekerunits en een 120 watt versterker schuilgaan.
 

Digitale transmissie
Een 2.4 GHz-zender maakt een verbinding met de av-receiver of -processor en combineert daarbij het gebruiksgemak van een draadloze aansluiting met een volledige plaatsingsvrijheid voor de F/X-luidspreker, bijvoorbeeld op een tafeltje, schap of gewoon op de vloer. Voor een optimale weergave vanuit die drie posities zijn er ook specifieke DSP-programma’s voorzien.

Voor de transmissie van het audiosignaal maakt de F/X Wireless Surround gebruik van de Polk’s Digital Logic- en Controlled Dispersion Array-technologie, die een probleemloze werking en goede spreiding van surround-effecten moeten garanderen.

Vanaf januari 2011 zal de F/X Wireless Surround leverbaar worden, en dat voor een adviesprijs van 599 euro.
 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.