Redactie

Grote tv-zenders boycotten Google TV

Enkele grote Amerikaanse televisienetwerken blokkeren video’s op hun website voor gebruikers van Google TV.

De netwerken ABC, CBS en NBC stellen zich conservatief op tegenover Googles plannen om het televisielandschap te hervormen. Beeldmateriaal dat ze op hun websites aanbieden mag niet in de zoekresultaten van Google TV opgenomen worden. Dat schrijft The Wall Street Journal.

Geen The Office en Grey’s Anatomy
Zo kun je op de website van CBS de actiereeks CSI: Crime Scene Investigation volgen en biedt NBC volledige afleveringen van zijn populaire sitcom The Office aan. Op ABC.com vind je episodes van onder meer Desperate Housewives en Grey’s Anatomy.

ABC en NBC staan alleen toe dat Google TV-gebruikers promoclipjes van de website op hun televisie kunnen bekijken, CBS blokkeert alles. Dit doen ze uit vrees voor verlies van inkomsten en omdat ze vinden dat Google-websites waar illegaal materiaal wordt aangeboden niet streng genoeg behandelt.

HBO doet wel mee
Andere Amerikaanse televisienetwerken, waaronder HBO, Turner Broadcasting en CNBC, doen wel mee en hebben hun website al geoptimaliseerd voor gebruik met Google TV.

Een derde groep, waaronder Fox Broadcasting en MTV, wacht voorlopig af maar sluit niet uit dat ze ooit de toegang tot hun webcontent blokkeren voor Google TV-gebruikers.

“Google TV biedt gebruikers op hun televisie toegang tot al het beeldmateriaal dat ze ook met een computer of smartphone kunnen bekijken. Maar het is de rechtmatige eigenaar van de beelden die beslist welke platformen ondersteund worden”, aldus een woordvoerder van Google tegenover The Wall Street Journal.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.