Redactie

Herontdek muziek met Pioneer en iTunes

Pioneer lanceert MusicSphere, een nieuwe plug-in voor iTunes waarmee muziekfans hun muziekcollectie opnieuw kunnen ontdekken. De gratis toepassing belooft automatische afspeellijsten van een meerwaarde te voorzien.

MusicSphere rangschikt de digitale muziekbibliotheek in iTunes en biedt de mogelijkheid om op een intuïtieve manier playlists aan te maken, verloren muziek terug te vinden en muziek te doorzoeken volgens sfeer of ritme. Na de installatie analyseert de toepassing alle tracks in de iTunes-bibliotheek en creëert ze tot veertig gepersonaliseerde playlists. Enkele klikjes zouden volstaan om hele cd-collecties te uploaden en vergeten favorieten opnieuw te ontdekken. 

Emotie en stijl
“Onze nieuwe MusicSphere-toepassing analyseert en profileert tracks op basis van emotie, sfeer, stijl, tempo, beat, vocaal, instrumentaal en productie-eigenschappen en brengt vergelijkbare muziek samen. Om van sfeer te veranderen of zijn gedachten te verzetten, kan de gebruiker dankzij MusicSphere de mood, het ritme en de stijl van elke playlist kiezen. Deze klassementen zijn ook erg nuttig wanneer men muziek kiest voor een bepaalde activiteit zoals roadtrips en sportsessies. Voorts zal de plug-in vergelijkbare tracks aanbevelen die nog niet in de iTunes-library van de gebruiker zitten”, aldus Ronald De Wilde, PR Manager bij Pioneer.

“Wie graag in dj-stijl luistert, zal graag horen dat MusicSphere non-stop mixen kan compileren met overgangseffecten tussen tracks. Wanneer er nieuwe muziek aan iTunes wordt toegevoegd, zal de toepassing ze automatisch een profiel meegeven en ze opnemen in de playlists van de gebruiker.” 

Op maat van NavGate
Alle playlists die door MusicSphere worden gegenereerd, kunnen worden overgezet op een iPod of iPhone en zijn af te spelen op compatibele Pioneer NavGate-toestellen, maar ook op de iPhone of iPod zelf. Zodra een iPod of iPhone op het NavGate-systeem wordt aangesloten, zijn de playlists toegankelijk via een specifieke, interactieve 3D-interface. Die bolvormige interface toont alle MusicSphere-playlists op de iPod of iPhone en biedt gebruikers de mogelijkheid om de lijst van hun keuze te selecteren door de bol omhoog, omlaag, naar links of naar rechts te draaien met een aanraking van het scherm.

De MusicSphere plug-in is compatibel met Windows XP SP2 (of later), Windows Vista en Windows 7. De 64-bit versies van Windows Vista en Windows Seven worden helaas niet ondersteund. Je kan MusicSphere vanaf nu gratis downloaden via de onderstaande link.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.