Mobile

iPad 2 verscheept in februari

Naar alle waarschijnlijkheid wordt de nieuwe iPad eind februari verscheept. De eerste lading zou minstens 400.000 stuks tellen.

Volgens de website DigiTimesmoet Foxconn, de Taiwanese fabrikant van hardware-onderdelen voor Apple-apparaten, binnen honderd dagen 400.000 tot 600.000 exemplaren van de nieuwe iPad leveren. Foxconn geeft hier geen commentaar over.

Eerder berichtte Apple dat het de massaproductie van de iPad 2 al in januari zou starten, maar dat is vertraagd omdat de firmware nog steeds getest wordt. Ook de woordvoerders van het technologiebedrijf onthouden zich van enige toelichting. De lancering wordt in april verwacht, aldus DigiTimes.

Wereld-iPad
De voorzijde van de iPad 2 zou over een camera beschikken. Sommige analisten denken ook dat het apparaat een chip heeft die zowel op CDMA- als gsm-netwerken draait, een zogenoemde ‘wereld-iPad. De huidige versie is alleen compatibel met gsm-netwerken.

Verkoopcijfers
In het derde kwartaal verkocht Apple 4,19 miljoen iPads. Dit brengt het totaal, sinds de lancering in april, op 7,5 miljoen stuks. In het vierde kwartaal zullen er waarschijnlijk meer dan 7 miljoen apparaten verkocht worden. Dit komt door de eindejaarsfeesten en startende verkoop in Zuid-Korea en Latijns-Amerika.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.