Redactie

King Arthur

Trek je beste paar sandalen aan en trakteer jezelf op een homp vers gebraden everzwijn, want deze wervelende herinterpretatie van de Arthurlegende speelt zich voor de verandering eens niet af in de middeleeuwen.

Regisseur Antoine Fuqua en scenarist David Franzoni baseerden zich voor hun King Arthur op bekende historische hypotheses en recent archeologisch onderzoek. Daarin wordt beweerd dat de legendarische Britse koning eigenlijk een Romeins veldheer was tijdens de late jaren van het keizerrijk, die zich had afgekeerd van het op dat moment reeds onder de katholieke plak verkerende en corrupte Rome, en zo het ketterse broederschap van de ronde tafel oprichtte.

Er werd duidelijk, en hier en daar wat onhandig, moeite gedaan om alle elementen uit de bekende Arthursagen (de driehoeksverhouding tussen Arthur, Dame Guinevere en medestrijder Lancelot, de tovenaar Merlijn, enzovoort) in dat nieuwe idee te lepelen, maar het blijft een onderhoudende en verzorgde prent. Doorbraakfilm van Clive Owen als leading man.

Vrijdag 3 december, Eén, 23u40
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.