Mobile

LG Optimus 2X: ook thuis in huis

Met de Optimus 2X presenteert LG Electronics ’s werelds eerste smartphone met een dual-core processor. Die moet garant staan voor indrukwekkende prestaties, niet in het minst op multimediavlak.

Krachtiger, sneller en nog multifunctioneler: dat is de LG Optimus 2X in een notendop. De nieuwe smartphone draait op Android 2.2 (Froyo) en maakt gebruik van een Tegra 2 chipset met twee kernen, wat voor heel wat meer rekenkracht zorgt.

Dat extra potentieel wordt niet alleen ingezet voor de typische gebruiksdoeleinden van een smartphone – zoals surfen op het web en werken met applicaties – maar werpt ook op multimediavlak z’n vruchten af.

Zo kan de 2X video’s opnemen en afspelen in 1.080p-formaat (Full HD), en dankzij de HDMI-uitgang is het ook geen probleem om de telefoon op een flatscreen-tv aan te sluiten. Heb je toestellen in huis die media kunnen streamen via je thuisnetwerk, dan kan je die draadloos verbinden met de Optimus X2. LG’s nieuwe smartphone is immers DLNA-compatibel.

Tel daar nog een versnellingsmeter en draaisensor bij, en de telefoon kan zelfs dienst doen als spelconsole wanneer je hem via de HDMi-uitgang met een tv-toestel verbindt.

Een dubbele camera (8 megapixel voor foto’s; 1,3 megapixel voor videobellen) en een micro-USB-aansluiting zijn eveneens van de partij. Om filmpjes en foto’s op het toestel zelf te bekijken is er een 4-inch IPS-scherm aanwezig met een resolutie van 800 bij 480 pixels. Het interne geheugen van 8 GB kan uitgebreid worden tot maximaal 32 GB met een MicroSD-geheugenkaartje.

Vanaf volgende maand is de Optimus 2X beschikbaar in Korea, en daarna komen ook Europa en de andere Aziatische landen aan de beurt. LG laat ook alvast weten dat de bestrungssoftware op termijn bijgewerkt kan worden naar Android 2.3 (Gingerbread). Een adviesprijs heeft de fabrikant nog niet vrijgegeven.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.