Mobile

Liever een iPad dan speelgoed

Kinderen willen gadgets van Apple onder de kerstboom. De iPhone 4, iPod Touch en iPad zijn de drie meest gewilde cadeaus van dit jaar.

Dit blijkt uit het Duracell Toy Report, waarover Telegraph bericht. Aan de enquête deden 2.138 ouders en kinderen tussen de vijf en zestien jaar uit Groot-Brittannië mee. Bijna vier van de tien willen iets van Apple krijgen.

Zowel meisjes als jongens wensen gadgets van dit technologiebedrijf. Hoe ouder ze worden, hoe groter de interesse. Dit stijgt van 17 procent bij de vijf- tot achtjarigen, naar 50 procent bij de negen- tot twaalfjarigen, en uiteindelijk naar 66 procent bij de dertien- tot zestienjarigen.

Ook andere technologie populair
Niet alleen Apple doet het goed, ook elektronica van andere fabrikanten zijn gewild. Acht items van de top tien wenslijst zijn gerelateerd aan technologie.

Zo staat de nieuwe Kinect-controller voor de spelcomputer Xbox 360 op nummer vier, de Flip Video Camera op zes en PlayStation Move op plaats acht. De videospellen Lego Harry Potter en Barbie Video Girl sluiten de lijst af.

Een speelgoedhamster en een speelgoedpop van Toy Story, op respectievelijk de vijfde en zevende plaats, zijn de enige producten die niets te maken hebben met technologie.

Populariteit Apple universeel
De resultaten tonen aan dat de populariteit van Apples assortiment zowat universeel is. Het is echter de vraag of een vijfjarige een iPad of muziekspeler ook daadwerkelijk krijgt.

Niet als het afhangt van het budget van mama en papa. Zij spenderen gemiddeld 153 pond (175 euro) aan jongens en 145 pond (165 euro) aan meisjes. Dit terwijl de goedkoopste iPod touch al 239 euro kost.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.