Beeld

Maak plaats voor de Krell Evolution 555

Ook in het high-end segment verwerft Blu-ray een vaste plaats. Bij Krell zijn ze vast van plan om het maximaal haalbare uit de HD-schijfjes te halen. Het resultaat is de indrukwekkende Evolution 555, een mastodont waar een gepeperd prijskaartje aan vastzit.

De Evolution 555 is de eerste Blu-ray-speler van de Amerikaanse high-end fabrikant Krell, en moet tegen december z’n opwachting maken bij de dealers. Het is een kolossale machine die er een compromisloze benadering op de beeld- en geluidskwaliteit op nahoudt, en dat is ook te merken aan het prijskaartje: ongeveer 15.000 US dollar…
 

Voor dat niet onaardige bedrag haal je een toestel in huis dat in internettoegang voorziet en raad weet met VOD-diensten (video-on-demand). Ook 3D-weergave staat op het menu, maar daarvoor is eerst nog een upgrade vereist die in de loop van 2011 verwacht wordt. Niet echt een kleine upgrade overigens, want voor 3D-compatibiliteit moet de videokaart vervangen worden.
 
Krell is zo vriendelijk om ook een usb-aansluiting te voorzien voor het afspelen van mediabestanden die op een usb-stick geparkeerd staan. Optioneel kan de Evolution 555 uitgerust worden met een uitbreidingskaart voor draadloos internet, en in december lanceert Krell ook een iPad app waarmee je de 555 kan bedienen.

Krells eigen Evolution CAST-technologie moet voor een aanzienlijke verbetering van de audioprestaties zorgen, terwijl het ook mogelijk is om beelden verticaal uit te rekken. Dit maakt het mogelijk om de zwarte banden boven en onder een film uit beeld te verwijderen zonder voor vervorming te zorgen.

Wie iets minder dik in het geld zit, kan bij Krell ook terecht voor een nieuwe cd-speler. De S-350a speelt niet alleen cd-schijfjes af maar kan ook dienst doen als DAC voor andere componenten met een digitale uitgang. Hiervoor rekent Krell zo’n 2.500 dollar aan.
 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.