Redactie

Meer vraag naar lcd-tv’s

Het aantal verscheepte lcd-tv’s is in het derde kwartaal weer gestegen. Deze trendverschuiving suggereert dat de markt herstelt.

De cijfers zijn afkomstig van marktonderzoeksbureau Displaysearch. Volgens hen zal het aantal verkochte televisies in 2010 stijgen met zes procent ten opzichte van 2009. Dat komt neer op 218 miljoen toestellen, waarvan er 170 miljoen met lcd-technologie zijn uitgerust.

De verkoop blijft stijgen in Noord-Amerika, Japan en West-Europa, maar ook in opkomende regio’s is er vraag. Zo is de overstap van CRT naar lcd  in China een belangrijke groeioorzaak. In onze regio is het de overstap van analoge naar digitale tv die de overstap stimuleert. In de VS zijn het dan weer de prijsdalingen voor toestellen van 19 tot 32 inch die de vraag groot houden.

Plasma en CRT
Voor plasma-tv’s verwacht Displaysearch dat er volgend jaar 14,6 miljoen toestellen worden verkocht. Ook hier speelt de vraag in China een rol. Toch blijft de klassieke beeldbuis (CRT) overeind met naar verwachting 32 miljoen verkochte toestellen in 2010.

Over lcd-tv’s met ledverlichting en 3D-tv’s zegt het rapport dat er een stijging zal zijn, aangezien verschillende fabrikanten meerdere toestellen plannen. Maar concrete verwachtingen zijn er nog niet.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.