Redactie

Nintendo toont de 3DS

Nintendo heeft op de gamebeurs E3 de opvolger van de DSI voorgesteld. De driedimensionale draagbare console heet 3DS.

De voornaamste eigenschap van de 3DS is dat het bovenste scherm 3D-beelden kan weergeven, zonder dat je daarvoor een speciale bril moet opzetten. Er is zelfs een knop om de diepte aan te passen of uit te schakelen naargelang je dit wel of niet waardeert.

Het bovenste scherm meet 3,53 inch en heeft een resolutie van 800×240 pixels. Het 3D-effect wordt gesimuleerd door aan elk oog vierhonderd pixels toe te wijzen.

Het onderste scherm (2D) is aanraakgevoelig, meet 3,02 inch en heeft 320×240 pixels. Zowel aan de binnen- als buitenkant is er een camera met een resolutie van 0,3 megapixel. Daarnaast is er nog een bewegingssensor, een gyroscopische sensor en een ingebouwde microfoon.

Nintendo introduceertmet de 3DS de driedimensionale opvolger van de DSI.

Wat betreft draadloze communicatie heeft de 3DS wifi, om met meerdere consoles tegen elkaar te spelen. Ook via het internet gamen is op deze manier mogelijk. Wie wil, kan zelfs tijdens het spel alle draadloze communicatie uitschakelen.

Heel veel details geeft Nintendo nog niet over de nieuwe console. Zo weten we nog niets over de prijs en verkrijgbaarheid. Ook het ontwerp van het toestel is nog niet definitief.

Compatibel
Wel heeft Nintendo al een aantal games voor de 3DS, waaronder Kid Icarus: Uprising, Nintendogs + cats en resident Evil Revelations. Al zijn oude games waarschijnlijk compatibel. Zo passen de cartridges van de Nintendo DS probleemloos in de nieuwe console. Ook een SD-geheugenkaartsleuf is aanwezig.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.