Redactie

Preview: Bose VideoWave entertainmentsysteem

Bij de conceptie van Bose’s VideoWave entertainmentsysteem was de opdracht voor de ingenieurs duidelijk: maak een geïntegreerd home cinema-systeem zonder losse luidsprekers, kabels of aparte basmodule. Na tien jaar is het resultaat er, met een 1.080p lcd-scherm van 46 inch waarin een compleet home theater-geluidssysteem is verwerkt.

Dit systeem kwam er op vraag van de consument, aldus Bose. Veel consumenten hebben immers nog geen home-cinemasysteem omwille van de complexiteit en het gedoe met kabels, een subwoofer en luidsprekers. Nu dat alles komt te vervallen, meent Bose een nieuwe productcategorie te hebben uitgevonden.

Het geheel ziet er fraai uit, al is de VideoWave beslist geen ultraplat toestel. Dat kan ook niet, want voor de reproductie van lage tonen heb je nu eenmaal een minimum aan ruimte nodig.
 

Eerste indrukken
We hebben het systeem kortstondig kunnen betasten en beluisteren bij de voorstelling eerder deze week. Over het geluid kunnen we alvast zeggen dat het behoorlijk indrukwekkend klinkt. Het laag en sublaag zijn gedetailleerd en goed gedoseerd aanwezig, terwijl het hoog kamerbreed sprankelt.

Klinkt het geheel als een volwaardig surround-systeem met vijf luidsprekers? Nee, en dat claimt Bose ook niet. Maar het klinkt wel als een meer dan behoorlijk 2.1-systeem. Ook voor het afspelen van muziek is het VideoWave entertainmentsysteem dus een waardige concurrent voor de geluidsinstallatie in de woonkamer.

Voor de bediening bedacht Bose een geheel nieuwe afstandsbediening: de Clickpad. We onthouden dat deze remote slechts een paar toetsen heeft waarvan de volumetoetsen en een selectieknop de belangrijkste zijn. Toch kun je er alle functies mee bedienen van om het even welk toestel dat via de meegeleverde console op dit systeem wordt aangesloten.

We hopen snel over een testunit te kunnen beschikken zodat we hier in detail kunnen over uitweiden.

Het Bose VideoWave-systeem is vanaf 15 oktober beschikbaar en zal 7.000 euro kosten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.