Redactie

Review: Buzz! The Ultimate Music Quiz

Het is ondertussen al vijf jaar geleden dat de wereld mocht kennis maken met Buzz, de grappige quizmaster. Dankzij de speciale quizcontrollers en goede vragen heeft de serie de afgelopen jaar veel succes gekend. Nu PlayStation Move op de markt is, maakt Buzz hier handig gebruik van om nieuwe elementen aan de quiz toe te voegen.

Het spelprincipe van Buzz is heel gemakkelijk te begrijpen. Er wordt een quizvraag gesteld met vier meerkeuzevragen waaruit je kunt kiezen. De klassieke Buzz!-controller heeft een grote rode knop om af te drukken wanneer je het antwoord op de vraag kent. De vier knoppen eronder hebben elk een andere kleur die overeenkomen met de kleur van de meerkeuzevraag. Een simpel spelprincipe, maar het werkt wel goed.

Wanneer je een quiz opstart, vraagt het spel om je personage aan te passen naar je eigen smaak. Dit kan door verschillende gezichten en kleren te passen, gaande van astronauten tot monsters of cowboys. 

In deze Buzz!-titel kan je voor het eerst ook je eigen gezicht op je spelpersonage plakken dankzij de PlayStation Eye-camera. Dit levert hilarische taferelen op wanneer je met vrienden speelt, want de gezichten zijn duidelijk herkenbaar en worden leuk geanimeerd.

Het doet allemaal een beetje denken aan de tv-serie ‘South Park’. Je kunt nu ook je eigen Buzz-geluid opnemen met de PlayStation Eye-microfoon. Fun gegarandeerd wanneer je vrienden uitnodigt en jij de buzzers hebt ingesproken met leuke opmerkingen.

Op maat van België en Nederland
Buzz! The Ultimate Music Quiz is de meest gelokaliseerde versie die we tot nog toe hebben gezien. Er zijn veel vragen over internationale artiesten, maar ook een heleboel vragen over bekende Vlaamse en Nederlandse artiesten passeren de revue. Dit zorgt ervoor dat zowel jong als oud plezier zal beleven met deze Buzz!-game.

De grote nieuwe toevoeging is echter de ondersteuning van PlayStation Move. Naast de vele quizvragen is er een specifiek Move-gedeelte waar je het antwoord van de vragen moet aanduiden op foto’s en tekeningen. Dit breekt met de klassieke meerkeuzevragen en brengt ook variatie naar de game.

Buzz! The Ultimate Music Quiz blijft een klassieke Buzz-quizgame. De nieuwe mogelijkheden om foto’s en eigen geluiden te gebruiken, zorgen alleen nog maar voor meer fun. De Move-ondersteuning wordt maar beperkt gebruikt, maar werkt wel goed. Een leuke partygame die een saaie avond direct boeiend maakt.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.