Redactie

Samsung onthult Galaxy Tab

Samsung heeft op de technologiebeurs IFA in Berlijn een concurrent voor de populaire iPad voorgesteld. De Galaxy Tab is kleiner dan zijn Apple-tegenhanger en is bijna tweemaal zo licht.

De Galaxy Tab is een tablet met een scherm dat zeven inch meet en een resolutie heeft van 1.024 bij 600 pixels. Het wordt aangestuurd door de meest recente incarnatie van Android, Froyo 2.2. De tablet is DivX HD-gecertificeerd en belooft dus probleemloos 1.080p-bestanden af te spelen.

Daarnaast is het toestel voor nagenoeg alles bruikbaar: de Android market is er voor alle mogelijke apps, maar de Tab is ook een e-reader, navigatietoestel, agenda, camera (zowel achteraan als vooraan aanwezig, dus geschikt voor videocalls) en muziekspeler. En het is ook een telefoon: je kan er dus gewoon mee bellen. Daarvoor gebruik je best wel een Bluetooth-headset, gezien de grotere afmetingen van het apparaat.

De prijs belooft best pittig te zijn: we vingen op IFA getallen op van ongeveer 799 euro. Als dat bedrag min of meer klopt, ligt de prijs van de Galaxy Tab hoger dan die van de gemiddelde iPad, al staat daar wel een ruimere functionaliteit tegenover. Het toestel zou vanaf midden september in Europa in de winkels liggen.

In de volgende editie van FWD Magazine – in de kiosk vanaf 28 september – lees je meer over de blikvangers die op IFA voorgesteld zijn in een 12 pagina’s tellend beursverslag.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.