Redactie

Telenet gaat uitzenden via digitale ether

Telenet heeft een akkoord gesloten met Norkring België over het gebruik van capaciteit op diens omroepinfrastructuurnetwerk. Norkring is het bedrijf dat het vroegere zenderpark van de VRT beheert.

Dankzij dit akkoord kan Telenet ook radio en televisie gaan aanbieden via antenne, en niet meer alleen via de kabel. Het ziet dat vooral als een complementair aanbod aan zijn kabelaanbod, zodat de klanten bijvoorbeeld draadloos digitale radio en televisie kunnen ontvangen in hun vakantieverblijf, caravan of auto.

Telenet werpt zich daarmee op als een potentiële concurrent van TV Vlaanderen Digitaal, dat digitale tv aanbiedt via satelliet en dat voor een stuk op dezelfde markt mikt.

Meer details, over het juiste zenderaanbod en prijzen, kon Telenet gisteren nog niet bekendmaken. Maar om een idee te geven: in Nederland biedt Digitenne, een dochter van telecomoperator KPN, een pakket van 23 tv-zenders en 19 radiozenders voor 8,50 euro per maand.

Ook het tijdstip waarop Telenet met het nieuwe aanbod van start gaat, ligt nog niet vast. Dat hangt immers af van het moment waarop Norkring klaar zal zijn met het uitrollen (onder meer de modernisering) van zijn netwerk, luidt het bij Telenet. Volgens woordvoerder Kristien Boels van Norkring zal dat in het najaar zijn.

Telenet is het eerste bedrijf waarmee Norkring een overeenkomst heeft gesloten. Het is de bedoeling dat er nog andere volgen.  

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.